Tiempo de lectura: 1 minuto

Tenir el Bluetooth del mòbil encès pot ser molt perillós. La companyia de seguretat informàtica Armis ha descobert la vulnerabilitat en, almenys, cinc mil milions de dispositius. El seu nom és BlueBorne, i pot posar en perill la seguretat en dispositius amb sistema operatiu Android, iOS, Windows i Linux.

Segons la companyia, amb aquest virus “a diferència del malware tradicional o dels atacs, l’usuari no ha de fer clic en un enllaç o descarregar-se un arxiu qüestionable. Cap acció de l’usuari és necessària per permetre l’atac”.

El virus actua de manera molt ràpida i sense que l’usuari se n’adoni de res. El malware es propaga a partir d’un dispositiu infectat que, quan està a prop d’un smartphone amb el Bluetooth activat, entra sense permís i pot controlar o robar les dades del dispositiu, a més d’instal·lar-hi aplicacions indesitjades. De fet, el procés d’infiltració triga menys d’un minut.

Malgrat el seu potencial perill, no hem d’alarmar-nos en excés. Les companyies tecnològiques van corregint tots aquests problemes a mesura que es descobreixen. A més, nosaltres mateixos ho podem evitar apagant el Bluetooth quan no l’utilitzem.