• Flock of wintering Barnacle Goose(branta leucopsis)in wadden Sea,East Frisia,lower saxony,Germany

ADN Cloud

Innovació en la societat digital

Categorías

Prediccions de ciberseguretat d’aquí al 2020

Ciberseguridad
Tiempo de lectura: 3 minutos

Actualment tots vivim connectats, el nostre Smartphone conté molta informació sobre nosaltres i, per si un cas, aquesta informació també podem trobar-la a la nostra Tablet. A més, des de fa temps, els nostres objectes electrònics ens ofereixen noves possibilitats gràcies al fet de poder connectar-se a internet. Cada vegada depenem més de la tecnologia però hi ha una cosa en la que molts de nosaltres no hem pensat: la ciberseguretat.

Segur que molts de vosaltres pensareu que això no va amb vosaltres, que els ciberatacs només es fan als ordinadors, però no és cert. Per exemple, alguna vegada heu anat en bus o heu estat en un restaurant o un hotel i he fet us de la wifi gratuïta per no gastar dades mòbils? Si la resposta és afirmativa, ja heu posat en risc el vostre Smartphone i heu pogut ser el punt de mira per un ciberatac.

La ciberseguretat és un aspecte que ens hauria d’importar a tots, també a les empreses. L’any passat a Espanya va haver un augment dels incidents de ciberseguretat del 200% (font: El País), així que és important començar a conscienciar-nos i començar a prendre mesures.

Ciberseguretat

Avui us ensenyem una infografia amb 10 prediccions que ha fet Earl Perkins, vicepresident d’investigació de Gartner, per millorar la ciberseguretat de les empreses al futur:

2018

1.- La necessitat de prevenir violacions de dades a partir de núvols públics conduirà a què el 20% de les empreses desenvolupi programes de seguretat de dades del govern.

2.- Les empreses que prefereixen la contenció nativa mòbil en comptes d’opcions de tercers, augmentarà del 20 al 60%. Segons Perkins, les empreses que actualment tenen necessitats mitjanes de seguretat, hauran de plantejar-se passar gradualment a la contenció nativa.

3.- Fins el 2018, més del 50% dels fabricants de dispositius d’Internet of Things (IoT) no seran capaços de fer front a les amenaces en mètodes d’autentificació dèbils. Molts aparells són creats sense tenir en compte la seguretat i això és un risc.

2019

4.- El 40% de les implementacions de la Identitat com a Servei (IDaaS) substituiran les implementacions d’identitat i gestió d’accés (IAM) instal·lades a les empreses, en front al 10% actual. Aquest fet serà a causa de la dificultat i al cost de la infraestructura IAM.

5.- L’ús de contrasenyes i tokens (dispositius de seguretat addicional per les transaccions a internet) en casos de risc mig es reduirà un 55% degut a la introducció de tecnologies de reconeixement.

2020

6.- Fins el 2020, el 99% de les vulnerabilitats explotades seguiran sent aquelles que els professionals TIC i de seguretat ja coneixen des de fa almenys 1 any. Les empreses han de parar atenció a les vulnerabilitats que tenen actualment per evitar que siguin el focus d’atac en un futur.

7.- Un terç dels atacs exitosos experimentats per les empreses serà degut als recursos TIC ombra. Aquests són els recursos TIC usats dins d’una empresa sense l’aprovació o consentiment del departament TIC.

8.- El 40% de les empreses dedicades a DevOps protegiran les seves aplicacions adoptant mesures de seguretat com les tecnologies d’auto-test, auto-diagnòstic i auto-protecció.

9.- El 80% dels nous contractes basats en els Agents de Seguretat per l’Accés al Núvol (o CASB: Cloud Access Security Broker), vindran empaquetats amb firewalls de xarxa, portes d’enllaç segures i plataformes WAF per protegir les aplicacions web.

10.- Més del 25% dels atacs identificats realitzats a empreses, implicarà a l’IoT. Segons Perkins, els professionals de seguretat i TIC hauran de reservar entre el 5% i el 10% de la seva despesa per a la vigilància i protecció de dispositius IoT.

Infografia-ciberseguretat

Aquests 10 punts ajudaran a que les empreses puguin millorar la seva ciberseguretat, però han de tenir clara una cosa, han d’actuar el més aviat possible, si han pensat en endarrerir la implementació de mesures de seguretat per no interrompre el negoci, estaran cometent un error i pot ser que acabin perdent més diners.

No ho dubtis, ja sigui a nivell personal o a nivell d’empresa, aposta per la ciberseguretat!

Mediacloud

Entrades relacionades

Deixa un comentari

No hay comentarios

Encara no hi ha cap comentari en aquest post.