• Flock of wintering Barnacle Goose(branta leucopsis)in wadden Sea,East Frisia,lower saxony,Germany

ADN Cloud

Innovació en la societat digital

Categorías

El mercat de les Tecnologies de la Informació creix un 3,3%

Tiempo de lectura: 2 minutos

El mercat de les Tecnologies de la Informació a Espanya va créixer, el 2016, un 3,3%, respecte a l’any anterior, aconseguint un total de 23.441 milions d’euros, segons un estudi de l’Associació Multisectorial d’empreses d’Electrònica, les Tecnologies de la Informació i Comunicació, de les Telecomunicacions i dels Continguts Digitals (AMETIC).

En aquest sentit, els Serveis TI van augmentar un 5,2%, fins als 15.963 M€ de facturació; el Software, per la seva banda, va créixer un 3,6% amb una facturació de 3.099 M€. La nota negativa la posa el segment dels equips Hardware les vendes del qual van descendir un 3,4%, amb una facturació que baixa fins als 4.379 M€.

 

Aquest és el tercer any consecutiu que el Sector de les TI, en el seu conjunt, obté resultats positius. El volum de mercat se situa en xifres similars a les que es van aconseguir l’any 2010, i fins i tot per sota de les del 2008. Els processos de transformació digital en l’àmbit de les empreses han estat els principals responsables de l’augment de l’activitat TI, i molt especialment la dels Serveis TI.

 

Anàlisi per segments

 

HARDWARE

L’evolució a la baixa del segment del Hardware s’ha vist afectada per l’important repunt registrat l’any anterior que no ha tingut continuïtat el 2016. Els incipients projectes de renovació del parc tecnològic s’han vist substituïts per un allargament de la vida en actiu de l’equipament TI, acompanyada de més tasques de manteniment (Serveis TI). També han contribuït a aquesta baixada de forma notòria el moviment cap a solucions basades en cloud.

 

SOFTWARE

Les aplicacions orientades a l’augment de la productivitat i competitivitat han impulsat el creixement del Software durant 2016, tant en noves inversions com en l’actualització de sistemes ja existents.

 

SERVEIS TI

El creixement del PIB i de l’economia espanyola en general ha propiciat l’activació de projectes de Serveis de TI i el rellançament de plans d’inversió que s’havien vist frenats o fins i tot paralitzats en anys anteriors. La reducció de costos i l’eficiència operacional segueixen sent els aspectes que més influeixen en el creixement dels Serveis TI.

 

OCUPACIÓ

Durant el passat exercici, el sector va mantenir el seu esforç de contractació, la qual cosa ha elevat la xifra de treballadors directes per sobre dels 200.000. Aquest creixement ha estat provocat, principalment, per l’evolució positiva del segment dels Serveis TI que constitueix el consumidor més gran de recursos de personal.

Entrades relacionades

Deixa un comentari

No hay comentarios

Encara no hi ha cap comentari en aquest post.