• Flock of wintering Barnacle Goose(branta leucopsis)in wadden Sea,East Frisia,lower saxony,Germany

ADN Cloud

Innovació en la societat digital

Categorías

Gustau Serra: “La tecnologia de VMware és la que ens dóna major estabilitat”

Tiempo de lectura: 2 minutos

Article publicat a MuyComputerPro sobre Mediacloud:

En el marc de l’esdeveniment VMworld Europe, celebrat a Barcelona la setmana passada, vam tenir l’oportunitat de xerrar amb Gustau Serra, CEO de Mediacloud, el proveïdor de serveis cloud que forma part de la productora audiovisual Mediapro. Serra ens va explicar la seva experiència amb VMware des que va ser CIO de la productora fins a liderar Mediacloud, el 2012.


“Ens hem anat adaptant a les noves tecnologies que ha anat oferint VMware, tant a nivell de producte com a model de negoci”, explica Serra. El 2005, el departament IT de Mediapro va començar el seu camí amb la tecnologia utilitzant el model de compra de llicències, instal·lació als servidors i virtualització de màquines. “Hem anat evolucionant amb ells fins a aquest estiu, que hem signat un acord per ser part del programa vCAN, VMware Cloud Provider Program. A partir de llavors, som proveïdors de serveis cloud amb la tecnologia de VMware i utilitzant el model de pagament per ús“. Aquest format els permet crear nous models de negoci per als seus clients i, per tant, ser més competitius i assumir menys riscos.

L’any 2012, Mediapro va arribar a la conclusió que havien d’aprofitar-se dels bons coneixements en infraestructura IT que posseïen i traslladar els seus beneficis al mercat. Es va produir una interessant simbiosi entre departament IT i negoci: la idea va partir de la direcció, pressionada pels socis i accionistes i la solució va ser dissenyada pel departament tecnològic, qui va plantejar crear una empresa que oferís els serveis crítics, base del seu negoci, a la productora, així com poder vendre externament aquests serveis utilitzant recursos del núvol públic, “perquè altres empreses puguin gaudir del que oferia, en aquest moment, la tecnologia”.

Com no podia ser d’una altra manera, quan parlen de “serveis crítics” es refereixen al futbol que va ser el veritable impulsor de la transformació digital de Mediapro. “El projecte consistia en estendre l’emissió del futbol a tot tipus de dispositius, no només a la televisió. Com cada vegada que s’emet un partit en directe es munta una infraestructura important, era necessari l’ús d’eines que anessin robustes i estables i no et fallin mai”, indica Serra.

La bona experiència tots aquests anys amb VMware els va servir per decantar-se per ells en la constitució de Mediacloud, després d’avaluar altres opcions, ja que aquesta era la que els donava “més estabilitat, no volem alguna cosa que de sobte et deixi de funcionar o ens quedem sense suport“. Pel que fa a les expectatives, Serra vol que VMware “ens segueixi acompanyant en aquest viatge IT i segueixin treballant perquè sigui fàcil moure’t de plataforma, continuant amb el model de pagament per ús”.

Entrades relacionades

No hay comentarios

Encara no hi ha cap comentari en aquest post.