• Flock of wintering Barnacle Goose(branta leucopsis)in wadden Sea,East Frisia,lower saxony,Germany

ADN Cloud

Innovació en la societat digital

Categorías

La majoria de les empreses de l’Estat utilitzen el cloud

empreses
Tiempo de lectura: 2 minutos

Més del 70% de les empreses utilitza el cloud per allotjar les seves dades. Aquesta és una de les conclusions de l’estudi encarregat per Mediacloud sobre l’ús del núvol en les organitzacions. No obstant això, l’anàlisi indica que l’adopció del cloud com l’única infraestructura d’emmagatzematge encara no està completament instaurada.

El 45% de les companyies usa solament el núvol de forma parcial, i el 27% de forma total. El 22% assenyala que té tota la informació allotjada en els servidors físics de l’empresa. De les empreses que tenen parcialment allotjats les seves dades en el núvol, el 36% té més de la meitat de la informació (55%), mentre que el 34% té allotjat menys del 40%.

Les empreses TIC, les més preparades per al salt al núvol

L’estudi detecta diferències significatives entre zones geogràfiques: les empreses de l’est de la Península són les que utilitzen en major proporció el cloud de forma parcial (51%), mentre que les del sud són les que més acostumen a allotjar tota la informació en el núvol (27%).

A nivell sectorial, són les empreses dedicades a la informàtica i a les telecomunicacions les primeres a tenir tota la informació al núvol (38%). En l’altre extrem es troben les empreses de producció pròpia , tendeixen a emmagatzemar la informació en els servidors físics producció, que tendeixen a emmagatzemar la informació en els servidors físics de l’empresa (36%).

 

La proximitat en l’era del cloud

Un altre factor significatiu és la ubicació del cloud utilitzat; gairebé 1 de cada 2 empreses té allotjada la seva infraestructura tecnològica fora d’Espanya. Per la seva banda, el 43% té la informació emmagatzemada en empreses que operen a l’Estat. El 25% de les companyies que han respost l’enquesta ho desconeixen.

Entre les empreses situades a Espanya que utilitzen el cloud destaquen les empreses del sud (55%) i les empreses de producció (63%). Per contra, entre les companyies que tenen el cloud a l’estranger, destaquen significativament les empreses que treballen en sectors relacionats amb la informàtica i les telecomunicacions (44%) i la comunicació i la publicitat (35%).

En aquest sentit, és important destacar que la proximitat és essencial al món del cloud. A diferència de les grans multinacionals, proveïdors cloud purs com Mediacloud proporcionem un servei personalitzat, i estem preparats per solucionar  problemàtiques concretes de sectors concrets.

Com apuntava en una entrevista per Datacenter Dynamics el nostre CMO, Xavi Morrus, empreses com Mediacloud “aportem el grau de proximitat i localitat que un gran proveïdor global de cloud no pot aportar; capil·laritat”.

 

Entrades relacionades

Deixa un comentari

No hay comentarios

Encara no hi ha cap comentari en aquest post.