• Flock of wintering Barnacle Goose(branta leucopsis)in wadden Sea,East Frisia,lower saxony,Germany

ADN Cloud

Innovació en la societat digital

Categorías

Eficiència energètica: un repte empresarial i social

Tiempo de lectura: 4 minutos

Som una de les empreses cloud de l’Estat més eficient energèticament. En aquest article t’expliquem quins indicadors i sistemes ho demostren, i com treballem dia rere dia per millorar la nostra eficiència, clau per reduir costos i oferir un servei òptim.

 

Mediacloud té un PUE amb eficiència

En el sector del cloud, un dels indicadors més utilitzats per mesurar l’eficiència energètica dels centres de dades és el PUE (Power Usage Effectiveness, ‘efectivitat de l’ús energètic’). Es tracta d’una unitat de mesura que calcula la ràtio total d’energia consumida i destinada als equips de tecnologies així com als sistemes de llum, refrigeració i altres, dividida per l’energia consumida per cada equip de TI. Un valor d’1,0 indica una eficiència del 100%.

El PUE pot variar en funció de diversos factors: el clima, el nivell de redundància elèctrica i climatització de la instal·lació, l’eficiència del sistema de climatització i el sistema elèctric, i l’ocupació i capacitat del CPD.

Normalment, als CPD de Barcelona, el PUE se situa entre 1,8 i 2,5 punts. A Medialcoud hem assolit un nivell molt més òptim: actualment ens situem a 1,42. “Això vol dir que som almenys un 40% més eficients que la resta d’empreses”, explica Xavier Morrus, CMO de Mediacloud. “La resta d’energia que gastem la fem servir per alimentar equips de TI, que només funcionen quan és necessari”.

“Com més màquines tinguem, més eficients serem”, assegura el nostre Service Manager, Carlos Maraña. En aquest sentit, destaca que, en els darrers anys, Mediacloud ha apostat per instal·lar més i millors cabines, servidors i equips d’eficiència.

 

Un sistema d’energia innovador i verd

Un dels factors clau per mantenir un bon nivell de PUE és el sistema que dota d’energia les instal·lacions dels centres de dades, les quals requereixen certes condicions de temperatura i humitat perquè els sistemes informàtics —que constitueixen el principal cost energètic— funcionin correctament.

Tal com explica Maraña, les nostres instal·lacions estan situades al 22@, el districte tecnològic de Barcelona, i estan dotades d’un servei de climatització centralitzada dissenyat segons dos criteris principals: la innovació tecnològica i el compromís mediambiental.

 

Eficiència

El CPD de Mediacloud a Barcelona, situat al 22@.

 

Districlima, la xarxa urbana de distribució, explica que agafen l’aigua provinent del mar, les centrals l’escalfen, la refreden i la distribueixen als edificis del parc tecnològic, com Mediacloud, mitjançant un sistema de canonades subterrànies. Es tracta d’un circuit tancat amb un traçat superior als 15 quilòmetres.

En comparació amb altres sistemes, un dels principals avantatges de la climatització centralitzada és la reducció de costos mediambientals. Gràcies a aquest sistema, s’emeten menys gasos contaminants, i s’eliminen els sorolls i les vibracions relacionats amb les màquines de fred i les calderes. A més, resulta molt més barat i fàcil de mantenir.

A banda de la climatització centralitzada, a Mediacloud comptem amb chillers, uns dispositius destinats a refredar l’aigua en cas que el sistema del 22@ s’aturi. D’aquesta manera, assegurem un servei eficient i sense interrupcions.

 

Els CPD de Mediacloud garanteixen la continuïtat del negoci

“El més important en un CPD és que pugui continuar funcionant malgrat es produeixi qualsevol errada física, ja sigui en el sistema de climatització, en la instal·lació elèctrica o en cas d’incendi”, subratlla Morrus. Per tal de garantir la continuïtat del negoci en qualsevol d’aquestes circumstàncies, els nostres CPD estan certificats amb Tier III per Uptime Institute.

Les certificacions d’Uptime Insitute van de l’I fins al IV, segons el nivell de fiabilitat dels centres de dades. En concret, el nivell III, per als centres de dades concurrentment mantenibles, assegura la disponibilitat del servei en un 99,982%. Nosaltres som una de les vuit empreses de l’Estat que comptem amb aquesta certificació.

En aquest sentit, les instal·lacions del nostre CPD estan dotades d’una doble línia de distribució elèctrica i refrigeració, de manera que, si una falla, l’altra pugui continuar funcionant. A més, el disseny de les nostres instal·lacions permet que puguem realitzar qualsevol servei de manteniment sense haver d’aturar el CPD. Comptem amb prou capacitat i distribució per poder dur a terme tasques de manteniment en una línia mentre l’altra treballa.

 

Totes aquestes mesures constitueixen un pilar fonamental dels valors empresarials de Mediacloud. Com a part del grup Mediapro, tenim equips exclusivament dedicats a l’eficiència, ja que, més enllà millorar el rendiment i la qualitat dels nostres serveis, l’aposta per un sistema eficient té com a objectiu el compromís social i mediambiental.

 

Entrades relacionades

Deixa un comentari

No hay comentarios

Encara no hi ha cap comentari en aquest post.