• Flock of wintering Barnacle Goose(branta leucopsis)in wadden Sea,East Frisia,lower saxony,Germany

ADN Cloud

Innovació en la societat digital

Categorías

Descobreix quin tipus de núvol és millor per a la teva empresa

Tipus de núvol-Portada
Tiempo de lectura: 3 minutos

Fa poc us explicàvem en un post què és el núvol o Cloud Computing i vam parlar de forma general dels seus diferents nivells i tipus. Doncs bé, avui anem a profunditzar una mica més en el tema i us anem a explicar de manera més detallada cada tipus de núvol per ajudar-vos a decidir quin és el que s’adapta millor a les necessitats de la teva empresa.

Com ja us vam comentar, cada vegada més les empreses fan us de la tecnologia del Cloud Computing pels seus avantatges, entre ells, la flexibilitat i l’estalvi de costos. Hem de tenir en compte que no totes les empreses utilitzen el mateix tipus de núvol, depenent del ús que li vagin a donar, d’on es trobin instal·lades les aplicacions i de quins clients puguin utilitzar-les, les empreses contractaran un tipus de núvol o un altre.

Tipus de núvol

Núvol públic

Quan una empresa contracta aquest tipus de núvol, ha de saber que els serveis que ofereixen es troben a servidors externs als que es pot accedir des d’una xarxa pública com Internet.

Tipus de núvol-Núvol públic

Avantatge: La capacitat de processament i emmagatzematge sense haver d’instal·lar les màquines localment, per tant, no requereix d’una inversió inicial ni d’un pagament per manteniment. Les empreses pagaran per l’ús que facin del servidor.

Inconvenient: Terceres persones o empreses tenen accés a serveis i aplicacions compartides amb nosaltres i tenim una dependència als serveis en línia, és a dir, a Internet.

 

Núvol privat

Destinada a les empreses que volen incrementar la seguretat i la privacitat de les seves dades ja que no sol oferir servei a tercers.

Tipus de núvol-Núvol privat

Avantatge: El núvol privat és propietat de l’empresa que l’utilitza, és a dir, l’empresa és propietària del servidor, xarxa i disc. Gràcies a això, l’empresa té control sobre el núvol dient quins usuaris estan autoritzats a fer ús de la infraestructura.

Inconvenient: L’inconvenient principal és que l’empresa haurà de fer una inversió inicial en quant a infraestructures físiques, sistemes de virtualització, ample de banda i seguretat. A més, l’empresa serà l’encarregada de garantir l’escalabilitat dels sistemes i del manteniment.

 

Núvol híbrid

El núvol híbrid aprofita els avantatges del núvol públic i privat. Les empreses que contracten aquest tipus de núvol ho fan normalment per emprar la part pública per aplicacions no crítiques i el núvol privat per a aplicacions més crítiques. Això permet a l’empresa controlar les seves principals aplicacions.

Avantatge: Inversió inicial més moderada que en el núvol privat, podent comptar sota demanda amb SaaS, PaaS o IaaS.

Tipus de núvol-Núvol híbrid

Ara que ja saps més característiques de cada tipus de núvol, esperem que et sigui més fàcil decidir quin tipus de núvol s’adapta millor a les necessitats de la teva empresa, tot i així, si tens alguna consulta, no ho dubtis, deixa’ns un comentari o envia’ns un mail a info@mdcloud.es.

Mediacloud.

Entrades relacionades

Deixa un comentari

No hay comentarios

Encara no hi ha cap comentari en aquest post.