• Flock of wintering Barnacle Goose(branta leucopsis)in wadden Sea,East Frisia,lower saxony,Germany

ADN Cloud

Innovació en la societat digital

Categorías

Com pot la teva empresa evitar un ciberatac?

Tiempo de lectura: 2 minutos

Per desgràcia, els ciberatacs estan en l’ordre del dia. S’han convertit en una delinqüència global que no sembla que pugui desaparèixer de la nit al dia. Per aquest motiu, la ciberseguretat és clau per combatre aquesta amenaça. De fet, el ciberatac ‘Wanna Cry’ va posar de manifest el gran problema al qual ens enfrontem i la necessitat de noves i potents mesures de seguretat a les empreses.

Les pèrdues econòmiques anuals causades per aquest tipus d’amenaces ascendeixen a 400.000 milions de dòlars. Davant d’això, els experts no paren de recordar que l’antídot més efectiu per frenar els ciberatacs és fer còpies de seguretat de la informació. Les companyies gestionen molta informació i per això estan en el punt de mira dels ciberdelinqüents.

A continuació, us donem alguns consells per evitar que la teva empresa sigui víctima d’un ciberatac:

  1. Actualitzar els equips. Has d’assegurar-te que els teus ordinadors estan actualitzats i tenir instal·lat un antivirus modern i actualitzat.
  2. Contrasenyes segures. És important que canviïs les teves contrasenyes cada cert temps i generis contrasenyes segures, com us vam explicar en un post anterior: Com crear una contrasenya indesxifrable?
  3. Treballadors formats. També és necessari que les empreses disposin de personal amb la suficient formació per afrontar qualsevol atac informàtic.
  4. Vigilar amb el correu electrònic. El correu electrònic és un dels llocs més fàcils perquè els hackers puguin atacar-nos. Si un treballador obre un correu infectat, afectarà ràpidament tota la companyia. Per això s’ha d’anar amb compte amb correus i arxius adjunts sospitosos.
  5. Còpia de seguretat. Per evitar la pèrdua d’informació és necessari que sempre es tingui una còpia de seguretat per a qualsevol cosa que pogués passar.
  6. No fer descàrregues de llocs no segurs. No descarregar cap programari de llocs no confiables.

Entrades relacionades

No hay comentarios

Encara no hi ha cap comentari en aquest post.