• Flock of wintering Barnacle Goose(branta leucopsis)in wadden Sea,East Frisia,lower saxony,Germany

ADN Cloud

Innovació en la societat digital

Categorías

Com escollir un bon proveïdor de cloud?

Tiempo de lectura: 3 minutos

Si estàs pensant a migrar la teva plataforma física al núvol, segurament hauràs trobat infinitat d’empreses que ofereixen serveis cloud computing i no saps quina triar. En aquest article et donem alguns consells per escollir el proveïdor de cloud que més s’ajusti a les teves necessitats.

Tipus de proveïdor de cloud

Hi ha diversos tipus de proveïdors de cloud, en funció del nivell de dedicació que donin a aquest servei:

TIPUS DE PROVEÏDOR CARACTERÍSTIQUES
Proveïdors cloud purs
 • El cloud és el core del negoci
 • Agilitat i flexibilitat de serveis
 • Possibilitat d’autoservei
 • Dimensió nacional i internacional
Integradors globals
 • Serveis professionals amb capacitats més enllà de la infraestructura
 • Flexibilitat i adaptació a necessitats específiques
 • Dimensió internacional
Operadors de telecomunicacions
 • Experiència i capacitats de gestió de serveis
 • Mobilitat i comunicacions
 • Dimensió internacional
Fabricants de solucions
 • Al mateix temps, són proveïdors de Paas y Saas, i acostumen a oferir solucions verticals completes
 • Dimensió global

En funció del volum i dels objectius de la teva empresa, seria recomanable que escollissis un proveïdor de cloud pur o un integrador global. Normalment, els prestadors de cloud purs són empreses més properes i ofereixen un servei més personalitzat que els proveïdors globals.

 

Aspectes econòmics i legals

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades recomana comparar les característiques que ofereixen diversos proveïdors, no només en termes econòmics sinó també “en relació als continguts de la prestació i les garanties de qualitat i compliment legal que cada proveïdor proporciona”.

És a dir, és important saber no només on són les teves dades, sinó també on són les dels teus proveïdors, ja que les condicions legals poden canviar. En conseqüència, això pot tenir efectes sobre la protecció de les dades de la teva empresa.

 

Quina és la legislació aplicable?

El client d’un servei cloud segueix essent responsable del tractament de les seves dades personals, encara que estiguin emmagatzemades i gestionades per una empresa externa. Per tant, la normativa que s’aplica al client i al prestador del servei és la legislació sobre protecció de dades pròpia del país d’origen del client.

Ara bé, també és important conèixer la localització de les dades, ja que les garanties exigibles per la seva protecció varien en funció dels països on es trobin. En aquest sentit, cal diferenciar entre dues zones principals:

 • Països de l’Espai Econòmic Europeu (països de la Unió Europea i Islàndia, Liechtenstein i Noruega). Aquests països ofereixen garanties suficients per a protegir les teves dades.
 • Països fora de l’Espai Econòmic Europeu. En aquest cas sí que hi ha una transferència internacional de dades. Cada país ha de proporcionar les garanties jurídiques adequades.

 

Quines mesures de seguretat són exigibles al proveïdor cloud?

És indispensable que el proveïdor de cloud ofereixi un mínim de mesures de seguretat per garantir la integritat de les dades personals i poder recuperar la informació en cas que hi hagi alguna incidència.

El nivell de seguretat exigible varia en funció de si les dades personals són més o menys sensibles:

proveïdor de cloud

El proveïdor de cloud ha d’acreditar al client que disposa d’una certificació de seguretat adequada, i s’ha de comprometre a garantir la confidencialitat de les dades que emmagatzema. Així mateix, li ha d’informar sobre les incidències de seguretat que es puguin produir.

Per últim, cal remarcar que, en cas que el client ho decideixi, el proveïdor ha de garantir la portabilitat de la informació als sistemes d’informació del client o a un nou prestador de cloud.

Esperem que tots aquests consells t’hagin ajudat a decidir quin proveïdor de cloud escollir. Si tens cap pregunta, no dubtis a contactar amb nosaltres.

 

Mediacloud.

Entrades relacionades

Deixa un comentari

No hay comentarios

Encara no hi ha cap comentari en aquest post.