• Flock of wintering Barnacle Goose(branta leucopsis)in wadden Sea,East Frisia,lower saxony,Germany

ADN Cloud

Innovació en la societat digital

Categorías

El CISO, una figura clau cada vegada més demandada

Tiempo de lectura: 1 minuto

En el món en què vivim, els riscos relacionats amb la seguretat de la informació estan en auge. Amb aquest panorama, les companyies han decidit cubrir-se les espatlles i protegir el seu tresor més preuat: la informació. Aquí és on apareix la figura del responsable de Seguretat, el CISO (Chief Information Security Officer).

Amb l’escenari actual s’ha convertit en un dels perfils més demandats per les empreses. La seva funció és molt clara: té l’objectiu de protegir la informació de possibles atacs cibernètics, una de les amenaces més greus a les quals pot enfrontar-se una companyia. Un altre punt a tenir en compte és el seu salari, que cada vegada és més alt. No és un perfil fàcil de trobar, i menys, retenir-los en les empreses.

Quines són les seves funcions?

El CISO està al càrrec de la detecció i l’anàlisi dels punts febles de la compañía i de la vigilància del control d’accés a la informació de la companyia. A més de vetllar per la seguretat, també ha de planificar desastres i saber respondre a possibles incidents perquè l’operativitat de les empreses no es vegi afectada. Des de 2014, la demanda d’aquest perfil pràcticament s’ha duplicat.

Quines certificacions necessiten?

Per ser responsable de la Informació es necessiten una sèrie de certificacions internacionals reconegudes en l’àmbit de la seguretat informàtica com la Certificació d’Auditor de Sistemes d’Informació (CISA), la Certificació en Riscos i Control de Sistemes d’Informació (CRISC) o la Certificació en Gestió de Seguretat de la Informació (CISM), entre altres.

Entrades relacionades

No hay comentarios

Encara no hi ha cap comentari en aquest post.