• Flock of wintering Barnacle Goose(branta leucopsis)in wadden Sea,East Frisia,lower saxony,Germany

ADN Cloud

Innovació en la societat digital

Categorías

Descobreix els avantatges del núvol híbrid

núvol híbrid
Tiempo de lectura: 2 minutos

Fa un temps, us vam explicar les principals diferències entre els tres tipus de núvols (públic, privat i híbrid). En aquest post, aprofundim en un d’ells, el núvol híbrid, i us expliquem els principals avantatges que ofereix.

Com el seu nom indica, un núvol híbrid és un servei cloud integrat que combina núvols públics i privats. Normalment, s’usen serveis privats per a les operacions més crítiques (per exemple, per emmagatzemar informació confidencial), i serveis públics quan la privadesa no és necessària (per guardar i compartir documents en xarxa, entre altres aplicacions).

La hibridació entre tots dos tipus de núvol pot donar-se de diverses formes, ja sigui mitjançant un paquet complet proporcionat per un únic proveïdor de serveis cloud, o a través de la col·laboració entre diferents proveïdors de serveis. També pot donar-se el cas d’empreses que gestionin els seus propis núvols privats i contractin al seu torn un núvol públic per, posteriorment, integrar-la en les seves infraestructures.

 

Escalabilitat, estalvi, seguretat i flexibilitat

En termes generals, el núvol híbrid combina el millor del núvol privat i el del públic. Hem agrupat en quatre conceptes els principals avantatges que el núvol híbrid ofereix:

  1. Escalabilitat. El núvol híbrid és un sistema capaç d’adaptar-se a la demanda que cada empresa necessiti, tant d’espai, memòria i velocitat. Traslladant al núvol públic tantes funcions no crítiques com sigui possible, l’organització es pot beneficiar de l’escalabilitat del cloud públic i, al mateix temps, reduir la demanda de la privada.
  1. Estalvi. El cloud híbrid ajuda les organitzacions a estalviar costos, tant en infraestructura com en suport d’aplicacions.
  1. Seguretat. Tenir les dades més crítiques emmagatzemades al núvol privat permet no només assegurar que estiguin ben protegides sinó que, a més, garanteix que la informació de les companyies estigui emmagatzemada segons els paràmetres que marca la normativa vigent de protecció de dades.
  1. Flexibilitat. Tenir a l’abast els avantatges del cloud públic i el privat permet a les organitzacions una major gamma d’opcions quan han d’escollir quin servei és millor per a cada necessitat.

 

Si t’animes a saltar al núvol, nosaltres podem assessorar-te. Escriu-nos, estarem encantats d’atendre’t!

 

Entrades relacionades

Deixa un comentari

No hay comentarios

Encara no hi ha cap comentari en aquest post.